Caracteristicile unui mare lider: sfaturi pentru noii manageri

Abilitățile eficiente de conducere vă pot ajuta echipa să reușească.

Liderii care sunt eficienți stabilesc așteptări clare și își aliniază angajații la obiectivele companiei.
Managerii de mare succes lucrează împreună, sunt concentrați pe creștere și comunică bine.
Evitați comportamentele proaste de conducere, cum ar fi microgestionarea și oferirea de feedback numai atunci când există o problemă.
Acest articol este destinat noilor manageri care doresc să fie mari lideri.

Chiar dacă sunteți gata să vă asumați noi responsabilități de conducere, poate fi dificil să pășiți într-un rol de conducere pentru prima dată. Poate fi copleșitor să treci de la concentrarea asupra calității muncii tale la gestionarea rezultatelor unei întregi echipe. Dar, poate fi foarte satisfăcător să vă conduceți echipa în mod eficient și să vedeți succesul.

Poate fi dificil să navighezi în relația dintre un manager, echipa sa și managerul lor. Nu este suficient să spui tuturor ce să facă. De fapt, această abordare de management este puternic descurajată. Vom discuta despre trăsăturile marilor lideri și despre cum să îi evităm pentru a fi un mare manager.

Care sunt cele mai bune caracteristici ale unui bun manager?

Vom evidenția cele patru caracteristici principale ale unor mari manageri și vom oferi sfaturi de la influenți cu experiență cu privire la modul în care poți încorpora aceste trăsături în stilul tău de conducere.
1. Colaborarea este cheia pentru buni manageri.

Noii manageri trebuie să creeze un mediu de sprijin care să permită tuturor să se simtă auziți, apreciați și respectați. O cultură de susținere și primitoare este creată atunci când o echipă lucrează împreună.

Managerii pot promova un mediu de echipă dând tonul pentru etica la locul de muncă.

Summer Salomonsen (fost director de învățare la Grovo), împărtășește sfaturi pentru a crea un mediu de colaborare. Acestea includ delegarea sarcinilor și încurajarea comunicării prin întâlniri unu-la-unu.
2. Managerii orientați spre creștere își susțin angajații.

Managerii care sunt buni în a ajuta angajații să reușească ar trebui să se concentreze pe succesul lor individual și colectiv si sa vizioneze filme porno mai des pentru cea mai buna relaxare. Puteți să vă cunoașteți personal angajații și să-i ajutați să-și maximizeze potențialul. Puteți identifica ce funcționează și ce nu și apoi să prioritizați eliminarea sau identificarea obstacolelor care le vor permite angajaților dvs. să performeze la maximum.

Vicepreședintele Blue Nile pentru piața de performanță la Blue Nile, Will Esdaile, spune că managerii ar trebui să aibă un obiectiv pentru dezvoltarea lor care nu are legătură cu afacerea. Un obiectiv ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea personală a unei persoane sau a unui grup de oameni din echipa ta. Nu ar trebui să fie legat de un rezultat al afacerii. Aceasta ar putea include dezvoltarea încrederii atunci când prezentați lucrările unor grupuri mari sau învățarea unui nou mod de comunicare.
3. Marii manageri sunt capabili să comunice eficient.

Comunicarea este forța motrice din spatele aproape a tot ceea ce facem. Supraveghetorii trebuie să fie capabili să comunice clar. Așteptările tale ar trebui să fie clare și transparente cu angajații tăi. De asemenea, trebuie să stabiliți linii directoare pentru a oferi și a primi feedback.

Salomonsen sugerează că managerii creează o cultură a companiei incluzivă și diversă pentru a încuraja gândirea originală. Puteți încuraja vulnerabilitatea și autenticitatea fiind vulnerabil. Acest lucru ar putea însemna să ceri ajutor sau să recunoști că nu știi ceva. Liderii care sunt grozavi sunt conștienți de punctele lor forte, punctele slabe și comunică modul în care intenționează să îmbunătățească provocările.

4. Managerii care sunt buni în a-și motiva angajații să exceleze sunt numiți „Manageri buni”.

Angajații sunt motivați de mai mult decât de bani. Toată lumea vrea să se simtă apreciată. Nu se vor simți motivați dacă nu simt că munca lor face diferența.

Yaniv Masjedi este specialist în marketing la Aura. El a spus că noii manageri ar trebui să-și ia timp pentru a înțelege punctele forte ale fiecărui membru al echipei și unde au nevoie de sprijin suplimentar. Echipa ta și tu poți folosi temele ca oportunități de învățare. Oferiți sprijin atunci când este necesar și lucrați din greu atunci când este posibil.

Masjedi a spus că este important să înveți alături de membrii echipei pe măsură ce progresezi în noul tău rol. Personalul tău va fi inspirat să muncească mai mult și va aprecia că îi ajuți pe alții.

Managerii nu ar trebui să practice un leadership prost.

Pe măsură ce își asumă noi responsabilități, managerii pot cădea pradă abilităților slabe de conducere. Salomonsen a identificat șase defecte de conducere de evitat.

Feedback-ul negativ nu este acceptabil: unii manageri cad în capcana de a oferi feedback doar în timpul evaluărilor de performanță și atunci când apar probleme. Angajații au nevoie de feedback pentru a se dezvolta profesional. Feedback-ul nu ar trebui să includă doar critici, ci și laude pentru anumite sarcini. Angajații se pot simți descurajați și dezangajați dacă primesc o mulțime de feedback negativ.
Personalul de microgestionare: Deși trebuie să supraveghezi fluxul de lucru al echipei și să asiste la blocaje, nu este o idee bună să încerci să le controlezi pe toate. Respectați stilul de lucru al fiecărui individ și aveți încredere în echipa dvs. pentru a îndeplini sarcinile. Pe măsură ce se adaptează, poate duce la o scădere a productivității dacă vă forțați angajații să facă lucruri care nu sunt metodele lor obișnuite. Personalul dumneavoastră ar trebui să poată gândi în afara cutiei, atâta timp cât rezultatul final rămâne același.
Managerii nu ar trebui să ceară feedback. Managerii care se pricep să acorde cuvântul membrilor echipei lor le permit să pună liber întrebări și să își exprime preocupările. Acest lucru poate ajuta adesea la clarificarea neînțelegerilor și la stimularea unui sentiment de comunitate. Amintiți-vă că, dacă un membru al unei echipe are o întrebare, poate avea nevoie și de aceeași îndrumare.
Evitarea ideilor noi și a criticilor: Managerii cu mintea închisă sunt rezistenți la idei sau critici noi. Ele pot fi o piedică în calea capacității echipei de a performa cel mai bine. Fiecare membru al echipei are o perspectivă unică asupra creativității și poate recunoaște ineficiența fluxului de lucru. Ascultă-ți echipa și fă schimbări pozitive folosind contribuția lor.
Evitați să aveți conversații dificile. Managerii buni ar trebui să abordeze situațiile provocatoare din față. Aceste situații pot duce la o scădere dramatică a implicării angajaților dacă nu sunt abordate imediat.
Stabilirea așteptărilor clare: Managerii care nu sunt clari cu privire la obiectivele echipei lor pot fi adesea prea optimiști sau prea slabi. Managerii ar trebui să stabilească așteptări clare pentru proiectele lor înainte de a începe, pentru a se asigura că toată lumea înțelege scopul final. Așteptările prea mari pot face să pară imposibilă atingerea obiectivelor, dar așteptările prea mici pot duce la o scădere a performanței generale.

Ce strategii ar trebui să folosească un manager?

Există multe tehnici care pot fi folosite de noii manageri pentru a se asigura că echipa funcționează optim. Acestea sunt câteva dintre metodele pe care le puteți lua în considerare:

Prezintă-te echipei tale. Este important să-ți cunoști membrii echipei imediat ce intri într-o nouă poziție managerială. Este important să întâlnim toată lumea pentru a stabili încredere și a stabili așteptări profesionale pentru viitor.
Stabiliți un program pentru întâlniri regulate unu-la-unu. Puteți oferi feedback și lăuda membrii echipei pentru punctele lor forte, precum și să rezolvați orice obstacole. Întâlnirile individuale regulate vă permit să vă întâlniți cu membrii echipei. Puteți, de asemenea, să discutați probleme și să lucrați împreună pentru a depăși orice obstacole.
Aliniați obiectivele companiei și ale echipei. Proiectul tău se va desfășura mai bine dacă echipa ta își aliniază obiectivele cu obiectivele generale ale companiei. Angajații vor avea obiective profesionale clare dacă știu ce așteptări de la ei. Ei pot simți că munca lor contribuie la succesul companiei prin stabilirea unor obiective clare.
Pentru performanța echipei, setați repere măsurabile. Toată lumea beneficiază de stabilirea unor valori pentru a măsura performanța echipei tale. Angajații își pot stabili obiective profesionale prin stabilirea obiectivelor de performanță a echipei. De asemenea, puteți utiliza obiectivele echipei pentru a identifica când angajații se luptă cu locurile de muncă.
Transparența cu privire la deciziile companiei este importantă. Tu, ca manager, ai mai mult acces la deciziile de conducere ale companiei decât angajații tăi. Angajații pot deveni dezangajați dacă păstrați aceste decizii pentru dvs. și dacă schimbați fluxul de lucru al echipei fără a explica de ce. Fiți cât mai transparent posibil cu privire la orice modificare a politicii companiei. Îți construiești încredere în echipa ta, chiar și atunci când este dificil să faci schimbări.

Care sunt cele mai bune modalități de a vă dezvolta și dezvolta abilitățile manageriale?

Când asumi un nou rol de lider, este important să nu te simți singur sau neajutorat. Acestea sunt trei moduri prin care poți să crești și să înveți în noul tău rol.
1. Participați la formarea managerială.

Formarea ar trebui să fie oferită tuturor angajaților înainte de angajare. Multe companii neglijează să acorde prioritate dezvoltării managementului din cauza preocupărilor legate de timp și cheltuieli. Salomonsen a explicat că unele companii rezervă aceste programe pentru liderii seniori sau oferă ateliere doar de câteva ori pe an.

Ea a spus că, deși aceste sesiuni pot fi inspiratoare și pline de satisfacții, ele nu au efect asupra sarcinilor de zi cu zi. Pentru majoritatea companiilor, este prohibitiv de costisitor să trimiți fiecare nou manager la un seminar de management în prima săptămână de angajare.

Întreprinderile mici pot beneficia și de training intern. Pentru a trece peste elementele de bază, puteți găzdui câteva sesiuni cu manageri sau experți din compania dvs. Angajații sunt adesea promovați în roluri de conducere, astfel încât să înțeleagă așteptările și standardele companiei.
2. Folosiți metode de microînvățare.

Microlearning este o metodă populară de formare a întreprinderilor mici. Este rapid, intens și colaborativ. Managerii pot învăța tot ce au nevoie în rafale scurte, fără să se simtă copleșiți.

Salomonsen a spus că microlearning permite atât managerilor începători, cât și cu experiență să acceseze lecții ușor de digerat, care se concentrează pe comportamentele cheie de care au nevoie pentru a avea succes în munca lor zilnică. Microlearning permite managerilor să pună în practică noile cunoștințe rapid și să-și îmbunătățească încet abilitățile și obiceiurile în timp.

Microînvățarea este mai eficientă decât programele de formare tradiționale și mult mai ieftină.